Published on 21 april 2019 by

WOUDRICHEM – Voor het Visserijmuseum in Woudrichem kan het toeristenseizoen weer beginnen. Na een grondige opfrisbeurt is het museum helemaal klaar voor de toekomst.

Op zaterdag 20 april draaide burgemeester Marcel Fränzel samen met wethouder Paula Jorritsma en een groep genodigden de deur weer van het slot. Burgemeester Fränzel bezocht het museum al eerder en vindt het opgefriste museum een verbetering. ‘Beter verlicht, prachtige beeldschermen met informatie en een mooie balie met een leuk winkeltje erbij. Ik zou zeggen, heel Nederland, kom en bezoek dat prachtige visserijmuseum in Woerkum’, aldus burgemeester Fränzel. Voorzitter van het Visserijmuseum, Arjens van Gammeren, vertelt dat er afgelopen winter hard gewerkt is om het museum ‘een beetje op te frissen’. Zo is de grote balie weg, die vormde een te grote afstand tussen de medewerkers van het museum en de gasten. De beeldschermen in het museum tonen informatie over de tentoonstelling, daarnaast is er een interactief scherm met foto’s.

Samen met de opening is het ook de start van een nieuwe expositie met tekeningen van Chris Roodbeen. Chris Roodbeen was onder andere rechtbanktekenaar van de Haagsche courant en de Telegraaf. Hij tekende daarnaast ook veel over Woudrichem. Hij woonde in Woudrichem en was tot kort voor zijn overlijden actief als tekenaar. De erfgenamen hebben na het uitzoeken van zijn nagelaten tekeningen een hele stapel met tekeningen over Woudrichem gevonden. Deze tekeningen wilden zij schenken aan het museum. Na het ondertekenen van de officiële documenten zijn de tekeningen over Woudrichem nu eigendom van het Visserrijmuseum.

Category