Published on 16 april 2019 by

WIJK EN AALBURG – De gemeente Altena heeft momenteel een waarnemend burgemeester, Marcel Fränzel, maar dat is tijdelijk want voor het einde van het jaar moet er een nieuwe vaste burgemeester zijn.

Voor die nieuwe burgemeester zal een profielschets gemaakt worden door de raad. Hiervoor worden diverse middelen ingezet om de inwoners van Altena te betrekken in het proces, zoals de reeds gestarte enquête. Daarnaast gaan de raadsleden op diverse locaties in gesprek met de inwoners over de nieuwe burgemeester.

Zo ook op dinsdag 16 april tijdens de weekmarkt in Wijk en Aalburg. Een poster met de contouren van de gemeente Altena is de achtergrond van een groot kladblok waar inwoners een eigenschap op kunnen schrijven. Snel vulde het bord zich met eigenschappen zoals: mensen-mens, niet te zwaar gelovig, sport hoog in het vaandel en beide benen op de grond. Er werden ook flyers uitgedeeld met informatie over het invullen van de online enquête. Deze middag werd er geflyerd door Kees de Waal, raadslid voor Progressief Altena en door Wijnand van der Hoeven, raadslid voor de ChristenUnie.

Naast de gesprekken op straat en de online enquête worden vertegenwoordigers van verschillende organisaties uitgenodigd tijdens ontbijtsessies in het gemeentehuis om in gesprek te gaan met raadsleden over de nieuwe burgemeester. De enquête is tot en met 24 april online is in te vullen via de gemeente website.

Category