Published on 8 mei 2019 by

ALTENA – 548 inwoners van de gemeente Altena vulden de enquête in die gebruikt gaat worden bij het samenstellen van de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Altena.

Er was keuze uit zestien voorgestelde eigenschappen en één eigenschap die men zelf kon bedenken. De voorgestelde eigenschappen zoals “Kan zich inleven in de cultuur en waarden van Altena en voelt zich betrokken bij de streek’’ en ‘’ Staat tussen de mensen en is er wanneer er iets aan de hand is’’ scoorden het hoogst. Bij de eigenschappen die men zelf kon toevoegen gaf men aan het belangrijk te vinden dat de nieuwe burgemeester een christelijke achtergrond heeft of op zijn minst respect heeft voor de geloofsovertuiging in de streek.

De enquête werd ingevuld door ongeveer net zoveel mannen als vrouwen. De enquête werd door 74 procent digitaal ingevuld en door 26 procent op papier.

Naast de uitslag van de enquête is er ook gesproken met maatschappelijke organisaties tijdens ontbijtsessies op het gemeentehuis, met de jongerenraad van Altena en zijn raadsleden de straat op gegaan om met inwoners van de gemeente te spreken. Al de informatie wordt meegenomen om het profiel samen te stellen. In de raadsvergadering van 28 mei zal onder het toeziend oog van commissaris van de Koning Wim van de Donk de profielschets worden vastgesteld door de gemeenteraad. Daarna kan de sollicitatieprocedure starten en zal eind dit jaar de nieuwe burgemeester benoemd worden.

Category