Published on 20 april 2019 by

WERKENDAM – Tijdens de maand van de vrijheid in 2020, die zal zijn van 4 april tot 5 mei, rijdt de Vrijheids-express door heel Nederland. De herkenbare bussen met opdruk moeten zo’n zestig plaatsen aandoen. Deze maand wordt er al proefgereden en daarom stond de Vrijheids-express donderdagmiddag bij het Biesbosch Museum in Werkendam.

Bezoekers konden een kijkje nemen in de bus. De bus is bedoeld om ‘verhalen op te halen, maar ook om verhalen te brengen’, aldus Niels Weitkamp van Nationaal Comité 4 en 5 mei. De bus is uitgevoerd met beeldschermen waar verhalen over de oorlog en vrijheid worden getoond. Daarnaast kunnen de bezoekers hun eigen verhalen over de oorlog of vrijheid achterlaten in de bus.

Dat de Vrijheids-express bij het Biesbosch museum was, is met een reden. Het museum gaat rond 75 jaar vrijheid ook een expositie tentoonstellen over de oorlog in de Biesbosch. Daarnaast komt er een escaperoom in het museum en buiten het museum kun je zelf op pad als ‘liniecrosser’ met een bootje in de Biesbosch. Later zal er meer bekend worden gemaakt over deze plannen.

Category