Over A-TV

De oorsprong van Altena TV (A-TV) ligt in de gemeente Woudrichem. Onder de daar toenmalige Stichting Lokale Omroep Woudrichem, waar ook radiostation Vestingstad FM onder viel, werd in 2010 Vestingstad TV opgericht. Vanuit ‘t Rondeel in Woudrichem werd gestart met het uitzenden van analoge kabelkrant televisie voor de gemeente Woudrichem. Na de fusie van Stichting Lokale Omroep Woudrichem met Stichting Radio A-FM in 2012 tot één organisatie, Stichting RTV Altena, werd de TV activiteit voortgezet onder de nieuwe naam: Altena TV.

Sinds oktober 2012 is Altena TV niet alleen analoog in de gemeente Woudrichem te zien, maar is het kanaal ook in het kabelpakket beschikbaar geworden voor de gemeente Werkendam. Met de digitalisering van televisie kon Altena TV niet achter blijven. In de zomer van 2013 is het TV kanaal gedigitaliseerd en daarmee is er nu een volwaardig TV-mediaplatform wat digitaal te ontvangen is via Ziggo kanaal 40 in de gemeenten Werkendam, Woudrichem, Aalburg, Gorinchem en Giessenlanden.

Na jarenlang 24 uur per dag en 7 dagen in de week actuele kabelkrant uitzendingen verzorgd te hebben, aangevuld met evenement-gerelateerde live uitzendingen als de Glazen Etalage en politiek debat tijdens de gemeenteraadsverkiezingen, werd in oktober 2015 gestart met het uitzenden van TV uitzendingen in de vorm van nieuwsitems en actuele reportages. Om dit mogelijk te maken werden financiële middelen en een enthousiast team van vrijwilligers aangetrokken.

Altena TV is vandaag een dag een volop groeiend team van enthousiaste mensen met ambitie. Door het met continuïteit aan blijven bieden van actuele beelden en informatie realiseert Altena TV een steeds betere lokale verankering.