Weekendafsluiting van A27 dit paasweekend

30 maart 2024, 06:27


Lokaal Nieuws

ALTENA – De A27 tussen knooppunten Hooipolder en Gorinchem is dit paasweekend afgesloten. De snelweg is vrijdagavond om 21.00 uur dichtgegaan en gaat maandagochtend om 5.00 uur weer open.

Aannemerscombinatie ALSÉÉN gaat nu een renovatie uitvoeren en daarmee moet worden voorkomen dat tijdens de verbreding van de A27 diezelfde aannemer ook nog onderhoud moet uitvoeren aan de snelweg. Tijdens het grootschalige verbredingsproject blijft de weg open voor verkeer. Tijdens de weekeindafsluiting wordt de snelweg opnieuw geasfalteerd en voorzien van nieuwe belijning. Ook brengt de aannemer nieuwe detectielussen aan, waarmee de verkeersstroom gemonitord wordt.

Rijkswaterstaat begint dit jaar met de verbreding van de A27 ter hoogte van knooppunt Hooipolder. In verband met de geplande afsluiting van de A27 richting Utrecht heeft de gemeente Altena de Bergsche Maasveren bereid gevonden om langer door te varen.