40 jaar Biesbosch MuseumEiland

30 maart 2024, 05:46


Regio Info

WERKENDAM – Het jaar 2024 staat in het teken van het 40-jarig jubileum van het Biesbosch Museum dat op 6 juni 1984 officieel geopend werd door Prins Bernhard.

In de afgelopen veertig jaar bezochten bijna 1,4 miljoen mensen het museum, van 1984 tot 1994 gevestigd op de bovenverdieping van restaurant de Brabantse Biesbosch aan de Spieringsluis en in 1994 verhuisd naar de nieuwbouw aan de Hilweg. Na een tussentijdse uitbreiding in 2001 volgde in 2015 de enorme transitie tot Biesbosch MuseumEiland waarbij mee werd gelift met de ontpoldering van de Noordwaard. Bij het Biesbosch MuseumEiland wordt verleden, heden en toekomst van de Biesbosch uitgelicht.

Op www.biesboschmuseumeiland.nl wordt de komende 40 weken teruggeblikt op de periode 1984-2024. Het jubileumjaar wordt gevierd met wisselexposities, evenementen en lezingen met uiteenlopende thema’s waar het publiek actief bij betrokken wordt. Op 7 april wordt gestart met een gratis toegankelijke expositie van Biesbosch-schilder Thomas van Heck. De tentoonstelling, die tot 28 juli te zien is, bestaat uit nog nooit eerder geëxposeerd werk van Van Heck.