Welke ondernemer verdient de Groene Pluim?

29 maart 2024, 16:47


Lokaal Nieuws

ALTENA – In Altena zijn veel bedrijven bezig met duurzaamheid. Ze besparen energie, wekken duurzame energie op, zijn bezig met klimaatadaptatie, de circulaire economie, of arbeidsparticipatie.

Gemeente Altena wil duurzame bedrijven en organisaties graag belonen. Dat doen we met de Groene Pluim. Bedrijven kunnen zich tot 4 april aanmelden via degroenepluim.nl. Experts van Stichting de Groene Pluim doen de beoordeling. Daarbij zijn de Global Goals van de Verenigde Naties richtinggevend. Bedrijven die zich aanmelden kunnen zich sowieso aansluiten bij het netwerk van Stichting De Groene Pluim. Daarbij kunnen ze van elkaar leren en elkaar inspireren.

Uiteindelijk zal uit de inzendingen één bedrijf gekozen worden aan wie wethouders Claudia Schipper (Duurzaamheid) en Wendy van Ooijen (Economie) op woensdag 5 juni de Groene Pluim zullen uitreiken. Wethouder Claudia Schipper: “Duurzaamheid is zorgvuldig omgaan met natuur en milieu, en ook respectvol omgaan met mensen, de omgeving en de economie. Daarbij kan iedereen een bijdrage leveren, klein of groot. Zodat we Altena op een verantwoorde manier kunnen doorgeven.” Wethouder Wendy van Ooijen: “We hebben veel innovatieve bedrijven in Altena die volop bezig zijn met duurzaamheid. Daarmee maken ze zich klaar voor de toekomst, en leveren een belangrijke bijdrage aan de energietransitie en de circulaire economie.”