Frontrunners Ministries vraagt sloopvergunning aan voor voormalige partycentrum De Rietpluim

24 maart 2024, 10:44


Lokaal Nieuws

DUSSEN – Frontrunners Ministries heeft een vergunning aangevraagd voor de sloop van het voormalige partycentrum De Rietpluim aan de Oude Kerkstraat in Dussen. Het complex moet wijken voor een megakerk.

Dit past echter niet in het huidige bestemmingsplan. De gemeente Altena besloot vorige maand dat zij nog eens zes maanden nodig heeft om de aanvraag van Frontrunners Ministries goed te bestuderen. Het hypermoderne complex wordt 121 meter lang, 60 meter breed en op sommige plaatsen 12 meter hoog. Deze vertraging is voor Frontrunners Ministries, geleid door evangelist Tom de Wal, geen reden om zelf pas op de plaats te maken.

De organisatie gaat door met de voorbereidingen voor de bouw: inmiddels ligt er ook een sloopaanvraag in het gemeentehuis. De gemeente publiceerde het sloopverzoek, dat 6 maart werd ingediend, deze week. Men neemt hierover waarschijnlijk binnen acht weken een besluit. Pas wanneer de vergunning is verleend, kunnen omwonenden reageren op de sloopplannen. De huurders van het pand, een kringloopwinkel en grillroom-pizzeria, zijn inmiddels de wacht aangezegd.