Schriftelijke vraag over fiets- en voetpad langs De Roef

22 maart 2024, 15:53


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Net als eerder de VVD stelt Progressief Altena vragen over de verkeersveiligheid op de Roef bij Sleeuwijk.

Door de slechte staat van het fietspad, worden schoolgaande kinderen gedwongen om op de weg te fietsen. Het recreatieve fietspad werd in 2014 aangelegd langs de Roef tussen Oudendijk en Sleeuwijk. Aanleiding was het overlijden van de 8-jarige Iris, die fietsend op de Roef werd aangereden op weg naar school. Het fietspad kreeg dan ook de naam Iris’ Vlinderpad.

Toen is gekozen voor een halfverhard pad dat net zo goed zou zijn als een geasfalteerd pad. Maar dat blijkt nu dus niet het geval, merkt Progressief Altena op. Daarom vraagt de partij het college om in de Kadernota de financiële middelen op te nemen het fietspad toekomstbestendig te maken. Als het college hiertoe niet bereid is, zal Progressief Altena zelf met een voorstel komen om budget vrij te maken.