Bijna 500 gebruikers van ‘De Groene Pas’

10 februari 2024, 17:42


Lokaal Nieuws

ALTTENA – Bijna 500 huishoudens hebben in de gemeente Altena al gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘De Groene Pas’.

De gemeente Altena heeft deze pas gelanceerd om mensen met weinig geld zuinige huishoudelijke apparaten te kunnen laten kopen. Het gaat hierbij om een wasmachine met energielabel A en een koelkast of een koelvriescombinatie met energielabel A t/m C. Deze zuinige apparaten helpen uiteindelijk om de energierekening te verlagen. In totaal is tot op heden met de groene pas in de deelnemende winkels voor 319.000 euro aan aankopen gedaan.

De actie loopt nog tot 1 maart. De gemeente benadert deze maand inwoners nog actief om voor 1 maart de pas aan te vragen of de reeds aangevraagde pas te activeren.