Inwoners Uppel willen verkeersmaatregelen om ‘racebaan’ te voorkomen

6 februari 2024, 15:36


Lokaal Nieuws

UPPEL – Inwoners van Uppel willen verkeersmaatregelen die automobilisten echt dwingen om langzamer te rijden. Sommige bewoners noemen de Provincialeweg Noord een racebaan.

Waar door Uppel 30 kilometer per uur gereden mag worden, rijden automobilisten er meestal 50 tot 60 kilometer per uur. Er zijn wel wat maatregelen genomen om het verkeer af te remmen die de aanwonenden omschrijven als ‘pogingen daartoe’. Zo zijn er drempels geplaatst buiten de bebouwde kom, maar na de laatste drempel wordt er weer gas gegeven.

Omdat een aantal agrariërs tegen drempels binnen de bebouwde kom zijn, werden hier ‘druppels’ geplaatst. Maar automobilisten kunnen daar zonder afremmen met gemak overheen rijden. Verder zijn de aangebrachte wegversmallingen zo overzichtelijk dat ook deze met volle vaart gepasseerd kunnen worden. Om automobilisten echt af te remmen, stappen inwoners van Uppel daarom soms met gevaar voor eigen leven de weg op.