Aan Robijnsweg in Sleeuwijk komen zeven tiny houses

6 februari 2024, 15:07


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Aan de Robijnsweg in Sleeuwijk komen zeven tiny houses. Vier daarvan zijn inmiddels verkocht. De ontwikkelaars verwachten dat de andere drie snel volgen.

Een zeecontainer vormt de basis van de flexibele woningen. Sinds enkele maanden staat op het terrein een modelwoning. Aan de buitenkant is niet te zien dat er een tweedehandscontainer onder schuilgaat. Veel hout zorgt er voor dat het huisje met de standaardcontainermaat van 12 bij 2,3 meter past bij de groene omgeving.

Wethouder van volkshuisvesting, Hans Tanis, is blij met de nieuwe mini-woonwijk en zou dit graag op meer plekken in de gemeente zien. Volgens hem vraagt het woningtekort om creatieve oplossingen. De gemeente onderzoekt en stimuleert daarom alternatieve woonvormen zoals tiny houses. Niet alleen voor starters. Volgens Tanis kan het ook gaan om woningsplitsing, mantelzorgwoningen en mantelwoningen.