Aftrap voor de verbetering van de A27

2 februari 2024, 17:25


Lokaal Nieuws

REGIO – Na de voorbereiding de afgelopen jaren ging woensdag 31 januari bij de watertoren van Raamsdonksveer symbolisch de schop in de grond voor de verbetering van de A27 op het traject Houten – Hooipolder.

Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat deed dit samen met bestuurders uit de regio, bouwcombinaties ALSÉÉN en De Groene Waarden en Rijkswaterstaat. Namens de gemeente Altena was wethouder Hans Tanis aanwezig.

De werkzaamheden aan de A27 tussen Houten en Hooipolder worden dit jaar meer zichtbaar. Het verkeer krijgt vanaf half maart te maken met grootschalige asfalteringswerkzaamheden. Hiervoor zijn in 2024 10 weekendafsluitingen nodig. Later dit jaar volgt het werk aan nieuwe viaducten die nodig zijn voor de uitbreiding van Knooppunt Hooipolder. Waarschijnlijk wordt pas in 2025 binnen de gemeentegrenzen van Altena iets zichtbaar van de werkzaamheden, omdat men van noord naar zuid werkt.