Sloop ’t Verlaat in Almkerk roept vragen op

5 december 2023, 17:34


Lokaal Nieuws

ALMKERK – In de nasleep van de recente sloop van het sport- en ontmoetingscentrum ’t Verlaat in Almkerk zijn opmerkelijke constateringen gedaan door raadslid Gerard Vos van CDA Altena.

Tijdens de sloopwerkzaamheden werden nog bruikbare attributen in de sportzaal aangetroffen, waaronder basketbalborden en klimrekken. De ontdekking werd aan Vos kenbaar gemaakt door een stichting die zich inzet voor het hergebruik van goederen in Oost-Europese landen. De betreffende stichting heeft zich in het verleden bewezen door materialen te redden uit diverse instellingen, waaronder scholen, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en sporthallen. Hieronder vielen niet alleen sportattributen maar ook sanitaire voorzieningen en andere bruikbare items die een tweede leven kunnen krijgen.

Gerard Vos, die inmiddels schriftelijke vragen heeft gesteld, wijst daarnaast op het feit dat bij veel sloopprojecten rondom te slopen panden vaak nog waardevolle groene elementen aanwezig zijn. “We hebben als gemeente de mond vol van duurzaamheid en circulariteit en dan moeten we zeker als gemeente het goede voorbeeld tonen”, aldus Vos.