Kees van Maastrigt vertelt over de Nieuwe Hollandse Waterlinie

3 december 2023, 13:25


Regio Info

WOUDRICHEM – Kees van Maastrigt vertelt op woensdag 13 december over de forten in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het betreft Fort Altena, Fort Steurgat, Fort Bakkerskil en Fort Giessen.

Na een korte inleiding over de betekenis van de forten duikt hij in de geschiedenis en de huidige ontwikkelingen van de 4 forten. Hierbij heeft Kees ook aandacht voor de fortwachter en het fortwachters huis. De 4 forten hebben, nadat hun militaire functie ten einde was, allen een geheel eigen ontwikkeling doorgemaakt. In de lezing zal Kees daar verder op ingaan. Kees van Maastrigt werkte jarenlang als leraar geschiedenis op het Altena College in Sleeuwijk. In zijn vrije tijd houd hij zich vooral bezig met de archeologie- en met de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog in onze eigen streek. Kees is werkzaam als vrijwilliger op Fort Giessen, waarbij vooral de Nieuwe Hollandse Waterlinie zijn aandacht heeft.

De lezing is op woensdagavond 13 december vanaf 19.30 uur in de bibliotheek vestiging in De Werf in Woudrichem. De toegang is gratis.