43-jarige man uit Woudrichem slaat agent tegen hoofd bij aanhouding

26 november 2023, 17:48


Hulpdiensten

WOUDRICHEM – Zondagochtend rond 4:00 uur is een 43-jarige man uit Woudrichem aangehouden.

Agenten reden over de N322 tussen Almkerk en Nieuwendijk toen zij een auto met hoge snelheid tegemoet zagen komen rijden. De agenten stelde vast dat de auto 160 kilometer per uur reed op een plek waar 80 kilometer per uur is toegestaan. Na een controle van het kenteken bleek de bestuurder een ongeldig rijbewijs te hebben.

De agenten besloten de automobilist aan de kant te zetten. Bij de controle kon de bestuurder niet meer goed op zijn benen staan en had hij de dakdragers van zijn auto nodig om overeind te blijven. Hij weigerde mee te werken aan een blaastest en werd daarom aangehouden. Tijdens de arrestatie verzette de automobilist zich hevig en sloeg hij een van de agenten tegen het hoofd. De agenten wisten de man uiteindelijk te overmeesteren en brachten hem naar het cellencomplex in Breda.