Hoge waterstand in de rivieren: Noordwaard zal komende dagen volstromen

24 november 2023, 09:27


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – In verband met de hoge waterstand in de rivieren zal de Noordwaard bij Werkendam de komende dagen volstromen. Volgens de huidige verwachtingen stijgt het waterpeil in de Nieuwe Merwede tot een hoogte van 2,30 meter boven NAP.

Dit is hoger dan de drempel langs de Bandijk bij de Noordwaard en de drempel zal daardoor overstromen. Het is nu de derde keer dat de Noordwaard volstroomt sinds de Noordwaard in 2015 als overstroomgebied werd opgeleverd. Eerder gebeurde dit in februari 202 en februari 2023.

Staatsbosbeheer adviseert bezoekers om niet het gebied in te trekken. Staatsbosbeheer waarschuwt dat wegen niet tot slecht begaanbaar zijn en boomstammen en grote hoeveelheden riet op de wegen terecht kunnen komen. De organisatie sluit de Deeneplaatweg af, zodat dieren in dit hoger gelegen gebied een veilig heenkomen kunnen vinden.