Boekbank Hank naarstig op zoek naar locatie voor opslag van boeken

22 november 2023, 20:41


Lokaal Nieuws

HANK – Boekbank Hank is naarstig op zoek naar een plek waar zo’n vijfhonderd bananendozen met tweedehands boeken opgeslagen kunnen worden.

Nu staan ze nog in de pastorie, maar door de verhuisplannen van de katholieke kerk is dat straks niet meer mogelijk. Boekbank Hank organiseert al ruim tien jaar twee keer per jaar een boekenmarkt in de pastorie. De boeken worden daar tussendoor ook bewaard. De organisatie van de boekenmarkt had vorig jaar al een oogje op een ruimte in de campus aan het Pastoor Lipsplantsoen, die eerder werd gebruikt door een kringloopwinkel en activiteitencentrum.

De gemeente Altena liet toen echter weten dat de ruimte door contractuele verplichtingen nog niet beschikbaar was. Nu lijkt daar verandering in te komen. De campus is vooralsnog de enige vrije plek die Boekbank Hank geschikt vindt. Als er geen andere ruimte wordt gevonden, houdt het helaas op, laat vrijwilliger Paul van den Elshout weten.