Altena krijgt 1,2 miljoen euro om gang te houden in woningbouwprojecten

22 november 2023, 20:43


Lokaal Nieuws

ALTENA – Altena krijgt ruim 1,2 miljoen euro van het Rijk om woningbouwprojecten vlot te trekken.

Het geld is bedoeld als aanjager voor gemeenten en projectontwikkelaars om de bouwproductie op gang te houden in deze financieel moeilijke tijd. Het gaat om vijf projecten: Roode Camer in Hank, Achter de Schans in Werkendam, en Hof van Courtine en Nieuwe Banne, beiden in Sleeuwijk.

Van de in totaal 111 te bouwen woningen vallen er 107 onder betaalbare koop of betaalbare huurwoningen. Dit zijn koopwoningen tot 355.000 euro en een huurprijs tot 1000 euro per maand. Een kleine vijftig huizen vallen onder sociale huurwoningen. Totaal krijgen in Nederland 145 gemeenten deze rijksbijdrage, waarmee ruim 31.000 woningen worden gebouwd.