Babylonienbroek viert boomfeestdag met planten van nieuwe bomen

16 november 2023, 13:14


Lokaal Nieuws

BABYLONIENBROEK – Op woensdag 15 november vond de Boomfeestdag plaats in Babylonienbroek. Waar elders in de regio de activiteiten rond Boomfeestdag werden afgezegd in verband met de extreme regenval van de afgelopen weken, ging de Boomfeestdag in Babylonienbroek gewoon door.

Leerlingen van openbare basisschool den Biekurf mochten een boom planten in het Boerenerf in Babylonienbroek. Op het Boerenerf stond tot enkele jaren terug nog een grote boerderij van familie Boom. Het was voor het eerst in jaren dat er weer gebouwd werd in Babylonienbroek. Inmiddels zijn er 10 rijwoningen, 4 levensloopbestendige woningen en 3 vrijstaande woningen gebouwd aan het Boerenerf in Babylonienbroek.

Tijdens de Boomfeestdag werd de straat officieel opgeleverd en aangeplant met meerdere bomen. Wethouder Wendy van Ooijen hielp de leerlingen een handje mee en benadrukte het belang van een mooie groene omgeving.

Afsluitend aan het planten van de boom, konden de kinderen van de basisschool genieten van een lekker frietje!