Acht mogelijk besmette bedrijven met schapenziekte blauwtong

11 november 2023, 06:14


Lokaal Nieuws

ALTENA – Precies twee maanden nadat de gevreesde schapenziekte blauwtong weer in Nederland is vastgesteld, is er in Altena sprake van acht mogelijk besmette bedrijven.

Dat zijn er twee meer dan een week geleden dat blijkt uit cijfers van de NVWA. In Altena gaat het om de volgende locaties: twee in Almkerk, één in Andel, één in Dussen, één in Giessen en één in Meeuwen. Het gaat om zeven met een bloedonderzoek bevestigde besmettingen en één bedrijf waar de dieren de symptomen van blauwtong vertonen.

In heel Noord-Brabant zijn tot en met donderdag 35 besmettingen vastgesteld. De aantallen groeien nog steeds, vooral ook omdat de knut, het mugje dat de ziekte verspreidt, pas bij temperaturen onder nul afsterft. Landelijk zijn er meer dan 4800 gevallen van blauwtong vastgesteld.