Wijnand Veth aan de slag als Klimaatburgemeester van gemeente Altena

3 november 2023, 14:20


Lokaal Nieuws

ALTENA – Wijnand Veth mag zich de Klimaatburgemeester van gemeente Altena noemen. Dat maakt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bekend tijdens het startsein van de Nationale Klimaatweek.

Klimaatburgemeesters spelen een belangrijke rol door inwoners met een duurzame, klimaatbewuste initiatief te inspireren om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te leven. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) zocht ook dit jaar voor zo veel mogelijk gemeenten in Nederland een Klimaatburgemeester. Uiteindelijk gaan 245 Klimaatburgemeesters in 156 gemeenten aan de slag om klimaatverandering onder de aandacht te brengen en klimaatactiviteiten te organiseren. Wijnand Veth uit gemeente Altena is één van hen.

Wijnand (52) is een duurzame doener. Als Klimaatburgemeester wil hij een voorbeeld zijn voor anderen om een duurzamer leven te leiden. “Dit jaar wil ik graag de buurtvoedselbossen onder de aandacht brengen, waarbij we streven naar meer duurzaam en lokaal voedsel. Mijn doel voor de komende jaren is om mijzelf in te zetten voor een groot aantal diverse voedselbossen, waar natuur-, voedselproductie en biodiversiteit samenkomen.” In 2030 dient de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald, als opmaat naar een klimaatneutraal Nederland in 2050. Gelukkig gebeurt er al veel in de samenleving. Tijdens de Nationale Klimaatweek (NKW) wordt de aandacht gevestigd op deze duurzame, klimaatbewuste initiatieven die worden georganiseerd door inwoners, bedrijven en gemeentes.