Leerlingen vmbo Schans bezoeken ‘oude’ basisscholen in de regio

28 oktober 2023, 05:47


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Wie kan er beter vertellen over het onderwijs bij vmbo Schans dan de brugklasleerlingen zelf? En daarom gaan brugklasleerlingen en een docent van Schans op pad om schoolverlaters te enthousiasmeren voor de kleinschalige vmboschool in Sleeuwijk.

Afgelopen week gingen brugklasleerlingen Quinn en Tjerk terug naar hun ‘oude’ basisschool de Almgaard in Almkerk. Samen met meneer Hobo vertelden zij enthousiast over hun ervaringen met Schans. Welke vakken zijn er, hoeveel huiswerk heb je op een dag en ook het brugklaskamp naar Texel werd uitgebreid besproken. Ook vond er nog een leuke activiteit plaats en werden schoolverlaters uitgenodigd voor de Doemiddag en Open avond op 15 november.

De bezoeken aan de basisschool zijn een groot succes en het Schansteam is enorm trots op alle brugklas ambassadeurs.