Thomashuis Andel zoekt opvolgers

20 oktober 2023, 17:46


Lokaal Nieuws

ANDEL – In het Thomashuis in Andel zorgen Emmy Stark en Koos van Bout al vijftien jaar met bevlogenheid voor acht bewoners met een verstandelijke beperking.

Het is een gemêleerde bewonersgroep. Zo is de jongste bewoner 21 en de oudste is net 77 geworden. Na lang wikken en wegen heeft het stel de knoop doorgehakt. Met 64 jaar vinden zij het tijd om het stokje van Thomashuis Andel over te dragen. Koos en Emmy zijn in 2005 allebei betrokken bij een gezinshuis voor verstandelijk beperkten als zij voor het eerst horen over de Thomashuizen. Emmy is pedagoog en werkzaam als ambulant begeleider, Koos werkt als activiteitenbegeleider en doet met een groepje cliënten het tuinonderhoud. Het stel speelt met het idee om zelf een gezinshuis te gaan runnen, maar heeft ook twijfels. Als zij in de Volkskrant een artikel lezen over de franchiseformule Thomashuis, zijn ze meteen verkocht. Dit is de vrijheid die ze zoeken. 

In 2008 was het eindelijk zover: de deuren van Thomashuis Andel gaan open. De twee ondernemers hebben Thomashuis Andel vanaf de grond opgebouwd. Gaandeweg leerden de twee wat goed zorgondernemerschap inhoudt. Het pand is een voormalige boerderij met een prachtig rieten dak, ongeveer 1200 m2 grond vlak bij de Afgedamde Maas. Kortom, echt een huis voor mensen die van het buitenleven houden, met mogelijkheden om dieren te verzorgen, in de tuin te werken en aan en op het water te recreëren. Het stel kijkt met tevredenheid terug op ruim vijftien jaar zorgondernemerschap. Bent u werkzaam in de gehandicaptenzorg en wilt u net als Emmy en Koos het verschil maken voor mensen met een verstandelijke beperking? Meld uzelf dan aan voor volgende de online informatiebijeenkomst op www.thomashuis.nl/informatiebijeenkomst.