Ondernemer van van Butterfly Orchids stuurt brief aan gemeenteraad en college

19 oktober 2023, 07:24


Lokaal Nieuws

ANDEL – Gerben van Giessen van Butterfly Orchids heeft zich met een brief tot de gemeenteraad en het college gericht. De ondernemer uit Andel heeft de indruk dat er bij de gemeente Altena gelijk een kruis gaat door een aanvraag als zijn naam erboven staat.

Of het nu een goed plan is of niet, de samenleving helpt of niet, het maakt niet uit, schrijft hij. Het gaat dan onder meer over zijn plan voor het realiseren van huisvesting voor arbeidsmigranten en de aanleg van een zonnepark. Van Giessen is van mening dat zijn plannen passen in de lijn van het gemeentelijk beleid, toch komt hij er bij de politiek niet doorheen.

De brief ziet hij als enige manier om de plannen opnieuw onder de aandacht te brengen. De gemeente bevestigt de brief te hebben ontvangen en zegt dat zij zowel de belangen van inwoners als die van bedrijven dient en ook het algemeen belang. Daarbij volgt zij de wetgeving. Die complexiteit en zorgvuldigheid maakt dat het nemen van een besluit soms meer tijd kost, aldus de gemeente.