Trio Drieërlei treedt op in Sleeuwijks Kerkje als opening van nieuwe seizoen

18 oktober 2023, 09:18


Regio Info

SLEEUWIJK – De reeks winterconcerten in het Sleeuwijks Kerkje wordt voor dit seizoen geopend op vrijdag 27 oktober met een optreden van het regionaal bekende trio Drieërlei.

Deze muziekgroep maakt puur voor het plezier muziek en bestaat uit Ine Blom op accordeon, Bert Verschoor op doedelzak, Floris Hovers op viool. Aanvankelijk werd er gespeeld op doedelzak, accordeon en blokfluiten, later kwamen daar ook andere instrumenten bij zoals schalmei, draailier, saxofoon, viool, vedel, percussie en niet te vergeten: zang. Een geliefd genre van Drieërlei is de Franse volksmuziek. Omdat draailier en doedelzak al eeuwen lang, ook hier in de lage landen, worden bespeeld lag het voor de hand dat er ook middeleeuwse muziek werd uitgekozen. Liefdesliedjes, bedevaartsliederen, balladen en koldermuziek staan nu ook op het programma.

Ze spelen graag onversterkt voor grote groepen dansers, maar nu dan te gast in het sfeervolle Sleeuwijks Kerkje. Soms in middeleeuws kostuum, op ietwat buitenissige instrumenten maakt Drieërlei muziek waar het plezier van afspat. Nadere informatie voor korting op een seizoensabonnement zie www.sleeuwijkskerkje.nl. De aanvang is 20.15 uur in het Sleeuwijks Kerkje.