De nodige hinder bij Merwedebrug vanwege werkzaamheden

18 oktober 2023, 09:04


Lokaal Nieuws

REGIO – Sinds afgelopen weekend hebben reizigers op de A27 van Breda naar Gorinchem veel hinder ondervonden vanwege werkzaamheden aan de Merwedebrug.

Als gevolg hiervan stonden er lange files, vooral bij de brug bij Gorinchem. De rechter rijstrook was gedurende het weekend gesloten. Op zondagmiddag was er bijna een halfuur vertraging met een file van zes kilometer, beginnend bij Nieuwendijk. Dit was het begin van een reeks werkzaamheden aan de Merwedebrug.

Elk weekend, van vrijdag 13 oktober tot maandag 13 november 2023, wordt er onderhoud gepleegd aan de brug op de A27 richting Utrecht. Door deze werkzaamheden zijn er minder rijstroken beschikbaar en is er een verlaagde maximumsnelheid van 50 km/u ingesteld. Reizigers wordt geadviseerd rekening te houden met ongeveer 30 minuten extra reistijd tijdens deze weekenden.