Woningen in Werkendam ontruimd door brand in parkeergarage

11 oktober 2023, 20:23


Hulpdiensten

WERKENDAM – Woensdagavond omstreeks 19:30 uur is de brandweer opgeroepen voor een brand aan de Raadhuislaan in Werkendam.

In de parkeergarage van het gebouw waarvan de ingang grenst aan het Raadhuisplein is door een nog onbekende reden brand ontstaan. In het gebouw is ook het medisch centrum Doktershoek gevestigd. Ook zijn er diverse appartementen op de locatie. Door de rookontwikkeling is de brand vrij snel opgeschaald van ‘middel brand’ naar ‘grote brand’. Omstreeks 19:50 is het gebouw ontruimd meld de veiligheidsregio. Ook melden zij uit de rook te blijven en eventuele ventilatie uit te schakelen.

“De brandweer schaalde op door de vele appartementen in het gebouw met bewoners die mogelijk moeilijk zelf naar buiten komen. Er zijn drie tankautospuiten aanwezig. De brand is inmiddels uit en ze zijn bezig met ventileren van het gebouw”, aldus de veiligheidsregio. Bewoners worden opgevangen in de nabijgelegen brandweerkazerne aan de overkant van de straat. Daar zijn ook ambulances aanwezig voor eventuele medische controles. Het gaat volgens de veiligheidsregels om zo’n 40 mensen die hun appartement uit moesten. De brandweer ventileert de ruimtes in verband met de vele rookontwikkeling.