Riddertoernooi op Slot Loevestein

10 oktober 2023, 20:16


Regio Info

POEDEROIJEN – Deze herfstvakantie, van 14 tot en met 29 oktober, is er van alles te doen op Slot Loevestein. Bijzondere verhalen, workshops wapenschild maken, speurtochten, struintochten en als hoogtepunt het jaarlijkse riddertoernooi.

In het weekend van 21 en 22 oktober reist u terug naar het jaar 1372, wanneer Graaf Albrecht van Beieren Slot Loevestein eindelijk in handen heeft. Om dit te vieren nodigt hij ridders uit voor een riddertoernooi. Dwaal door de kampementen en ervaar hoe ze in de middeleeuwen leefden. Luister naar het herfstvakantieverhaal van de museumgidsen en hoor hoe men door de eeuwen heen bleef zoeken naar mogelijkheden om het slot goed te verdedigen tegen vijanden.

Slot Loevestein is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Het complete programma voor de herfstvakantie en het riddertoernooi vindt u op www.slotloevestein.nl/agenda. Wegens verwachte drukte bij het parkeren tijdens het riddertoernooi, roept de organisatie op om zoveel mogelijk via het water te komen. Vanaf Woudrichem vaart het voetveer doorlopend en vanaf Gorinchem vaart Riveer twee keer per dag.