Kozakken Boys-speler Sergio Hughes opgeroepen voor nationale team Sint Maarten

6 oktober 2023, 18:27


Sport Nieuws

WERKENDAM – Kozakken Boys-aanvaller Sergio Hughes is opnieuw geselecteerd voor het nationale team van Sint Maarten. De ploeg van bondscoach Piet de Jong speelt tijdens de komende interlandperiode twee CONCACAF Nations League-wedstrijden tegen Saint Kitts & Nevis.

Voor Sint Maarten, Hughes incluis, begon het nieuwe Nations League-seizoen vorige maand met wedstrijden tegen Saint Lucia en Guadeloupe. In beide duels gaven de spelers uit Sint Maarten goed partij, maar moesten ze de punten aan de tegenstander laten. In de strijd om handhaving in de B-league zijn de aankomende duels met Saint Kitts & Nevis daarom van het grootst mogelijke belang. Sint Maarten speelt op donderdag 12 oktober thuis tegen Saint Kitts & Nevis. Dat doet de equipe van De Jong op het nabij Sint Maarten gelegen eiland Anguilla, waar de bal om 15.00 uur plaatselijke tijd gaat rollen die dag. In Nederland is het dan 21.00 uur.

De return is op zondag 15 oktober om 19.00 uur, in Saint Kitts & Nevis. In Nederland is het dan maandag 16 oktober, 01.00 uur. Het gros van de spelers van de nationale ploeg van Sint Maarten is actief in Nederland, al heeft De Jong ook voetballers die in andere landen actief zijn opgeroepen.