Tim Grimm opent seizoen Xinix Rootscafé

26 september 2023, 19:50


Regio Info

NIEUWENDIJK – De Amerikaanse singersongwriter Timm Grimm opent vrijdag 29 september het nieuwe seizoen van Xinix Rootscafé.

Grimm vertelt in zijn songs vooral over wat hij meemaakt, In zijn songs komen verdriet en verlies aan de orde en verhaalt hij over de liefde. Zijn laatste album The Little In-Between werd in de pers lovend ontvangen. De negen songs op dat album laten een rauw, spaarzaam en spontaan geluid horen, dat de emotionele reis weerspiegelt die Grimm op dat moment maakte.

Grimm is een groot fan van Nederland, want het komt voor dat hij met toeristen een excursie maakt door Nederland. Op zijn album The Turning Point staat een ode aan Anne Frank, ‘Anne in Amsterdam’. Tijdens zijn Europese tour wordt de zanger/gitarist bijgestaan door gitarist Sergio Webb, die enkele nummers van zijn eigen repertoire zal spelen. Het optreden begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 15 euro in de voorverkoop en zijn verkrijgbaar via xinix.nl.