Koninklijke Onderscheiding voor Wim Huijzer uit Werkendam

26 september 2023, 19:30


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Locoburgemeester Shah Sheikkariem reikte op zaterdag 23 september om 20.00 uur namens Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem Alexander een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer Wim Huijzer.

De heer Huijzer is bijna 25 jaar zeer actief bij Hondenvereniging ’t Klaske in Werkendam. Wekelijks besteedde hij gemiddeld 20 uur per week aan de vereniging. Dat deed hij in zeer uiteenlopende functies. Als kynologisch instructeur was zijn doel een hond zodanig op te voeden en te trainen dat het een fijne huishond werd met een goede relatie met het baasje. Als kynologisch gedragsdeskundige zette hij verschillende therapieën in om probleemgedrag van honden op te lossen om te voorkomen dat honden herplaatst moesten worden, aan het asiel werden overgedragen of geëuthanaseerd moesten worden.

Huijzer is ook bestuurslid van de vereniging. In die rol heeft hij onder andere leidinggegeven, financiën bijgehouden en allerlei activiteiten georganiseerd zoals open dagen en wedstrijden. De heer Huijzer zette zich ook in voor de praktische gang van zaken bij de vereniging. Dat gaat van grasmaaien, schoonmaken, reparaties, puppyveld aanleggen tot kantine-onderhoud. In verband met gezondheidsredenen heeft hij de afgelopen periode zijn werkzaamheden al wat terug moeten schroeven. De uitreiking vond plaats tijdens het 25-jarig jubileumfeest van Hondenvereniging ‘t Klaske.