Gratis Top 40 concert in Wijk en Aalburg

26 september 2023, 19:38


Regio Info

WIJK EN AALBURG – Op vrijdagavond 10 november spelen Peter Molenaar en Sander Louwerse samen met gastmuzikanten de vijftien hoogst genoteerde nummers van de Top 40 voor Uganda.

Die Top 40 is afgelopen zomer samengesteld door mensen die geld doneerden voor hun favoriete nummer. De samengestelde lijst heeft een heel bijzondere top 15 opgeleverd met een mix van populaire en christelijke muziek. De complete lijst en meer informatie is te vinden op https://top40vooruganda.eventbrite.com. Daar kunnen ook gratis toegangskaartjes worden gereserveerd. Het gratis concert vindt plaats om 20.00 uur in de kerkzaal van De Burg, Oude Kerkstraat 19a in Wijk en Aalburg. Bij het reserveren of tijdens het concert kunnen bezoekers ook doneren voor het goede doel. De opbrengst van het concert gaat naar Compassion, een internationale organisatie die opkomt voor kinderen die in extreme armoede worden geboren. Compassion helpt deze kinderen op alle gebieden van hun leven.

In samenwerking met Compassion wordt er in 2024 ook een zogenaamde Muskathlon georganiseerd, waar vijftien inwoners uit Wijk en Aalburg aan meedoen. In Uganda of Indonesië gaan zij vele kilometers wandelen, hardlopen of mountainbiken. Met deze prestatie willen zij tienduizend euro per deelnemer inzamelen. Met iedere duizend euro kan Compassion een kind langdurig ondersteunen en een toekomst geven.