Dag van de Global Goals

26 september 2023, 19:45


Lokaal Nieuws

ALTENA – Maandag stond de gemeente Altena stil bij de Dag van de Global Goals. De Global Goals zijn zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties die ervoor moeten zorgen dat er in 2030 een duurzame wereld voor iedereen is.

Om daar aandacht op te vestigden hees Wethouder Wendy van Ooijen de Global Goals vlag in top bij het gemeentehuis en bij de bibliotheek in Woudrichem. Daarnaast stond er bij de bieb ook de blauwe initiatievenkeet, bemand door de Fairtrade werkgroep. Met ondersteuning van de gemeente werkt die aan het behalen van de titel ‘Fairtrade Gemeente’. Iets dat de voormalige gemeente Woudrichem al was.

Om de titel binnen te halen voor heel Altena moeten een aantal organisaties nog deelnemen. Dat kost nog wat inspanning, maar de werkgroep en gemeente ziet de interesse wel groeien.