Jubileumeditie Altena Streekfestival op 28 oktober

24 september 2023, 14:15


Regio Info

NIEUWENDIJK – Ze hebben zich weer allemaal ingeschreven. In totaal 21 brassbands, harmonie-, show- en fanfareorkesten doen zaterdag 28 oktober weer mee aan het Altena Streekfestival in dorpshuis Tavenu in Nieuwendijk.

Het evenement wordt voor de vijftigste keer georganiseerd. Wat begon als een gezamenlijk initiatief om met een wedstrijdelement elkaars muzikale kunsten te meten is het festival nu uitgegroeid tot een ontmoetingsplek en weerzien met (oud-)muziekcollega’s en bekenden. Het wedstrijdelement is inmiddels verdwenen om zo geen drempel meer te vormen om deel te nemen aan het muziekfestival. De verschillende uitvoeringen worden wél beoordeeld, maar dan op een opbouwende manier. Voor dit doel heeft de organisatie een voor veel muzikanten uit de regio oude bekende uitgenodigd. Sinds 2021 neemt Stichting Streekfestival de organisatie volledig op zich. Voorheen werd het festival per toerbeurt door de verenigingen georganiseerd, maar in praktijk bleek dat erg lastig. Vooral kleinere verenigingen hadden daar soms moeite mee.

Het eerste orkest speelt op het Altena Streekfestival op 28 oktober om 09.30 uur. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Stichting Altena Streekfestival.