Kinderboekenweek op Slot Loevestein met verhalen en gratis toegang

22 september 2023, 21:33


Regio Info

POEDEROIJEN – Slot Loevestein nodigt jonge avonturiers en boekenliefhebbers uit op woensdagmiddag en in het weekend tijdens de Kinderboekenweek. Er zijn voorleesmomenten, speciale rondleidingen en leuke workshops gepland om kinderen en hun families te vermaken en te inspireren.

In 1621 ontsnapte Hugo de Groot op spectaculaire wijze uit Slot Loevestein door zich te verbergen in een boekenkist, die door nietsvermoedende soldaten naar buiten werd gedragen. Deze kist, die normaal gesproken een grote hoeveelheid boeken bevatte, symboliseert de band tussen boeken en Slot Loevestein. Tijdens de Kinderboekenweek op Loevestein maken kinderen op een speelse wijze kennis met prachtige kinderboeken, geschiedenis en avontuur. Het thema van de Kinderboekenweek is ‘Bij mij thuis’.

Op woensdag, vrijdag en in het weekend van de Kinderboekenweek wordt er één of twee keer per dag een leuk programma georganiseerd: Voorlezen, een rondleiding: Thuis bij Dirc, een workshop: Maak je eigen stripverhaal en een zwerfboekenstation. Loevestein sluit op 4, 6, 7, 8, 11 en 13 oktober aan bij de Kinderboekenweek. Aanmelding via het online formulier hebben kinderen gratis toegang. Voor volwassenen zijn er verschillende toegangsmogelijkheden, waaronder online aankoop of aankoop aan de kassa, gebruik van de Museumkaart of de Vestingpas.