Realisatie wildpluktuin in Eethen

22 september 2023, 20:46


Lokaal Nieuws

EETHEN – Inwoners van Eethen en omgeving kunnen zich verheugen op een nieuwe, groene toevoeging aan het dorp.

Afgelopen woensdag startte op initiatief van Dorpsraad Eethen en buurtbewoners de aanleg van een wildpluktuin. Wethouder Anneloes van Hunnik en directeur-bestuurder van Bazalt Wonen Han Jetten gaven met de initiatiefnemers op symbolische wijze het startsein.

De pluktuin wordt gerealiseerd op het terrein naast de voormalige school De Hoek. De inrichting bestaat uit een variatie van fruit, kruiden, inheemse planten, bomen en struiken. Het wordt een levendige en bloeiende omgeving, zowel voor mensen als bijen, vlinders en andere insecten. De zitkuil in de tuin is straks toegankelijk voor iedereen, ongeacht iemands mobiliteit.