Komt u bij mij thuis voorlezen?

22 september 2023, 21:42


Regio Info

WOUDRICHEM – Bibliotheek CultuurPuntAltena zoekt vrijwilligers voor de VoorleesExpress. Met de VoorleesExpress kunt u, met maar een uurtje in de week, een groot verschil maken voor een kind in uw omgeving. De Bibliotheek zoekt vrijwilligers voor de begeleiding van gezinnen.

Als vrijwilliger geeft u een kind met een taalachterstand extra aandacht. U spreekt twintig keer af met ‘uw’ gezin bij hen thuis. Samen spelen jullie (taal)spelletjes en lezen jullie boeken. Daarnaast gaat u met de ouders op zoek naar leuke manieren om de taalontwikkeling te stimuleren. Voordat u van start gaat met een gezin, volgt u eerst een online training waarin u praktische handvatten krijgt.

Wordt u vrijwilliger voor de VoorleesExpress? Op bibliotheekaltena.nl/voorleesexpress vindt u alle informatie en kun u zichzelf aanmelden. Heeft u vragen? Bel dan (085) 040 11 63 of stuur een mail naar voorleesexpress@bibliotheekaltena.nl.