Opgezette patrijs vernield in Biesbosch MuseumEiland

21 september 2023, 19:03


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Een bezoeker van het Biesbosch MuseumEiland in Werkendam heeft een opgezette patrijs vernield.

De vogel stond niet achter glas, bezoekers konden het dier dus aanraken al was dat niet de bedoeling. Maar aanraken is nog iets anders dan de kop eraf trekken, laat het museum ontstemd weten. Een dader heeft zich niet gemeld. Mogelijk is het per ongeluk gebeurd, dan had de bezoeker het bij de balie kunnen aangeven.

In de acht jaar dat de expositie over de ontwikkeling van de Biesbosch loopt, is dit de derde keer dat iets dergelijks voorvalt. Eerder sneuvelde een kwartel en werd een lokfluitje dat de roep van dieren imiteert, gestolen. Ter vervanging heeft het Biesbosch MuseumEiland inmiddels een nieuwe opgezette patrijs gevonden.