Waterkwaliteit rondom Veense Put is op orde volgens college

17 september 2023, 17:01


Lokaal Nieuws

VEEN – Het college van de gemeente Altena laat in een schriftelijke reactie weten dat alles in orde is met de waterkwaliteit rondom de Veense Put in Veen.

De Vrije Volkspartij Altena stelde hier eerder vragen over aan het college. Volgens het college hebben de resultaten van de laatste metingen van meerdere betrokken partijen laten zien dat er geen sprake is van vervuild water of vervuilde grond. De gemeente is niet verantwoordelijk voor de waterkwaliteit, maar heeft zelf ook een visuele controle uitgevoerd. Rijkswaterstaat, die verantwoordelijk is voor de waterkwaliteit, beoordeelt volgens het college iedere lading slib die gestort wordt.

Het college geeft eveneens aan dat de stabilisatie van de landtong losstaat van een op te stellen gebiedsvisie voor de Veense Put. De gemeente verwacht dat de gemeenteraad de ontwerp-gebiedsvisie in december 2023 kan behandelen.