Hopoogst Altena op 16 september te Giessen

6 september 2023, 18:30


Regio Info

GIESSEN – Stichting Hop van Altena zoekt vrijwilligers die op zaterdagochtend 16 september willen komen helpen bij de centrale hopoogst te Giessen.

De eeuwen oude traditie om te helpen bij de hopoogst voert ons terug tot in de 14de eeuw. De Hollandse brouwers hadden toen een enorme behoefte aan hopbellen om daar bier mee te brouwen. Omdat de hopbellen zo snel mogelijk met de hand van de geoogste ranken geplukt moesten worden waren er veel mensen nodig.

Stichting Hop van Altena probeert dit immateriële cultureel erfgoed in leven te houden door jaarlijks ergens in Altena een centrale hopoogst te organiseren. Er zijn, verspreid over heel Altena, inmiddels meer dan 30 hophoven. De oogst is dit jaar op zaterdag 16 september en de locatie is voor de werkschuur van BrabantsLandschap nabij het Fort Giessen. De aanvang is om 09.00 uur. Mensen die geïnteresseerd zijn en mee willen komen helpen kunnen zich opgeven via info@hopvanaltena.nl.