Landelijke finale vaardigheidstoets en Open Huis Brandweer Werkendam

27 augustus 2023, 10:37


Regio Info

WERKENDAM – De Brandweer Werkendam pakt uit tijdens het 300-jarig bestaan met een publieksopening en finale van de vaardigheidstoetsen.

Ieder jaar in de periode van maart tot oktober organiseert het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité door heel Nederland vaardigheidstoetsen. Brandweerkorpsen beoefenen die dag hun vakbekwaamheid waarbij er ook een wedstrijdelement toegevoegd wordt. Op zaterdag 2 september organiseert het brandweerkorps van Werkendam de landelijke finale in de klasse Brandbestrijding. Op een nog geheime locatie in Werkendam hebben de professionals van het team Werkendam een prachtige realistische oefening uitgezet. Maar liefst 10 teams afkomstig uit heel Nederland ‘strijden’ deze dag om de eretitel Landskampioen.

Brandweer Werkendam viert dit jaar ook haar 300-jarig bestaan. Daarom stellen zij deze dag ook de kazerne open voor publiek. Er worden enkele activiteiten georganiseerd op de kazerne maar de dag draait vooral om de landelijke finale van de vaardigheidstoets. U bent van harte welkom om tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje te komen nemen in de kazerne van Werkendam aan de Raadhuislaan 17.