Mogelijk 25 nieuwe woningen nabij Witboomstraat in Veen

25 augustus 2023, 17:31


Lokaal Nieuws

VEEN – In Veen gaat het koel- en vrieshuis A. ’t Lam aan de Witboomstraat mogelijk plaatsmaken voor bijna 25 woningen.

Een ontwikkelaar heeft daarvoor bij de gemeente een plan ingediend. Dat gaat uit van dertien woningen en tien appartementen, bestemd voor starters, doorstromers en senioren. Het nieuwe wijkje krijg de vorm van een duurzaam hofje. Vanaf de Witboomstraat wordt een straat aangelegd met daaraan een deel van de woningen. Daarbinnen is er voldoende ruimte om te parkeren. In totaal worden er 51 parkeerplekken aangelegd.

Omdat de plek nu nog een bedrijfsbestemming heeft, moet het bestemmingsplan veranderd worden. Burgemeester en wethouders willen meewerken, maar uiteindelijk moet de gemeenteraad groen licht geven.