Merwedebrug deels afgesloten wegens onderhoudswerkzaamheden

25 augustus 2023, 17:29


Lokaal Nieuws

REGIO – Vanaf donderdag 31 september start Rijkswaterstaat met onderhoudswerkzaamheden aan de Merwedebrug.

De werkzaamheden bestaan uit het testen van technische installaties, onderhoud aan de hangkabels en het aanpakken van lekkages. Uit een inspectie is gebleken dat verschillende hangkabels waarmee het rijdek aan de boogbrug is bevestigd, roestvorming vertonen. Ook zijn door lekkage op verschillende plekken plassen water aangetroffen in de hoofddraagconstructie.

Voor het testen van de technische installaties sluit Rijkswaterstaat op donderdag 31 augustus van 21.00 uur tot vrijdagochtend 1 september 05.00 uur de brug in beide richtingen af. De werkzaamheden aan de hangkabels en de aanpak van de lekkages vinden plaats in de weekenden van 1 september tot 12 november. In de richting waar gewerkt wordt is dan maar één van de twee rijstroken open en geldt op deze strook een aangepaste maximumsnelheid van 50 km/u. Tijdens deze periode blijft de brug bereikbaar voor hulpdiensten, fietsers, voetgangers en scheepvaartverkeer.