Politie waarschuwt inwoners Altena voor babbeltruc

15 augustus 2023, 17:08


Hulpdiensten

ALTENA – Inwoners van Altena worden door de wijkagenten gewaarschuwd voor een recent opgedoken babbeltruc. Criminelen geven zich uit als politieagenten en plegen telefoontjes naar nietsvermoedende inwoners met als doel hun kostbaarheden te stelen.

Vervolgens beweert de oplichter dat er een buurtonderzoek plaatsvindt en vraagt hij het slachtoffer of er waardevolle items thuis aanwezig zijn. Wanneer het slachtoffer bevestigt dat dergelijke bezittingen in huis zijn, probeert de oplichter hen te overtuigen om deze kostbaarheden veilig te stellen door ze over te dragen aan de zogenaamde ‘politie’.

In Werkendam kregen zondagavond twee inwoners te maken met deze babbeltruc. Eén van de gebelde personen kreeg argwaan en verbrak de verbinding, een ander slachtoffer ging mee in het verhaal van de oplichter. Bij deze persoon werd er geld afhandig gemaakt. De politie komt niet aan uw deur om geld op te halen en dit vervolgens veilig te stellen. Trap er niet in, maar verbreek de verbinding, waarschuwt de politie.