Buitenbioscoop op Loevestein

14 augustus 2023, 15:28


Regio Info

POEDEROIJEN – Op 25, 26 en 27 augustus organiseert Slot Loevestein, in samenwerking met het Internationaal Film Festival Gorinchem, drie zomerse filmavonden onder de sterrenhemel. Deze driedaagse buitenbioscoop is gerelateerd aan de tentoonstelling ‘Monddood – Politiek gevangen’.

Om het verband tussen de films en de tentoonstelling te verdiepen, zijn er iedere avond boeiende sprekers die de films inleiden met bijzondere verhalen en inzichten. Op vrijdag 25 augustus is ‘107 Mothers’ te zien, over de levens van vrouwen in een vrouwengevangenis. Op zaterdag wordt ‘The Mauritanian’ vertoond, een verhaal over Mohamedou Ould Slahi, die jarenlang zonder rechtspraak gevangen zat in Guantanamo Bay. Extra bijzonder is dat Slahi zelf aanwezig is om de film in te leiden. Op zondag is “Aurora’s Sunshine” aan de beurt, een documentaire over Aurora Mardigianian, die op jonge leeftijd alles verloor tijdens de Armeense genocide en wist te ontsnappen naar New York.

Het aantal plaatsen is beperkt, dus vergeet niet te reserveren. Tickets zijn te koop via www.slotloevestein.nl en kosten € 17,50. De inloop is steeds vanaf 20.00 uur, de introductie om 20.45 uur en de film zelf om 21.00 uur.