Wateroverlast op snelweg A27 bij Hank

6 augustus 2023, 16:08


Lokaal Nieuws

HANK – De vele regen die zondagochtend viel heeft voor overlast gezorgd op de snelweg A27.

In de ochtend viel in korte tijd zoveel regen dat het water op de snelweg bij Hank niet meer afgevoerd kon worden. Rijkswaterstaat besloot daarop de A27 tussen Geertruidenberg en Nieuwendijk in de richting van Gorinchem af te sluiten. Het verkeer werd lokaal via de op- en afrit omgeleid. Een aannemer werd ingeschakeld om het water weg te pompen. Aan het eind van de ochtend was het water weggepompt en werd de snelweg weer vrijgegeven.

Het KNMI had zondag tussen 7:00 en 17:00 uur code geel afgegeven voor een groot deel van het land en voorspelde lokaal veel regen, waarbij in 24 uur tijd maar liefst 50 millimeter kon vallen. Voor zover bekend heeft de vele regen elders in Altena niet tot overlast geleid.