Innovatieprijs voor circulair denken en doen in Altena

2 augustus 2023, 17:43


Lokaal Nieuws

ALTENA – Voor het eerst wordt er een innovatieprijs voor circulair denken en doen uitgereikt door de gemeente Altena.

Hiermee wil de gemeente aandacht vestigen op meer hergebruik van grondstoffen en minder afval. De prijs is bedacht om de overgang naar meer circulariteit in het voedselsysteem te maken. Altena streeft ernaar dat alle inwoners in 2046 een gezonde maaltijd op hun bord hebben, met duurzaam geteelde of geproduceerde, lokale producten, zonder verspilling. Veel bedrijven en initiatieven in Altena houden zich al bezig met duurzame productie van voedsel, maar ze zijn niet altijd zichtbaar.

Personen, bedrijven of organisaties die zich hiervoor inzetten kunnen tot 8 september genomineerd worden. De winnaar wordt door een vakkundige jury gekozen op basis van zeven criteria. De prijs wordt uitgereikt tijdens de Dutch Food Week Altena, die plaatsvindt van 7 tot 14 oktober.