Nieuwe straat ‘Courtine’ wordt aangelegd in Sleeuwijk

28 juli 2023, 10:52


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – In Sleeuwijk wordt binnenkort een nieuwe straat genaamd ‘Courtine’ aangelegd tussen de Rijksstraatweg en de Waterlinie, om de geplande woningen te ontsluiten.

De naam past bij het thema van de straatnamen in de wijk De Nieuwe Banne, gerelateerd aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met de aanleg wordt niet alleen een nieuwe verbindingsweg gecreëerd, maar wordt ook het historische karakter van de omgeving benadrukt.

De Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt op deze manier geëerd en de wijk krijgt een sfeervolle en historisch geïnspireerde woonomgeving. Duurzame en esthetische bouwmethoden worden toegepast om het groene karakter te behouden. De nieuwe straat belooft een uitnodigende toekomst voor Sleeuwijk en de wijk De Nieuwe Banne.